Brnabićeva sa generalnom sekretarkom SE: Srbija nastavlja sa reformama u okviru evrointegracija

Premijerka Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa generalnom sekretarkom Saveta Evrope Marijom Pejčinović Burić da je saradnja sa ovom organizacijom u reformskim procesima izuzetno značajna za Srbiju, pre svega kroz podršku na polju vladavine prava, demokratizacije društva i unapređenja ljudskih prava.

Ana Brnabić je istakla je da Srbija nastavlja sa sprovođenjem reformi u okviru pristupanja Evropskoj uniji u oblasti vladavine prava, pravosuđa, unapređenja medijskih sloboda i izbornih uslova, saopštila je pres-služba Vlade.

Naglasila je da će Srbija nastaviti sa implementacijom pravosudnih izmena i da sledi usvajanje zakonskih okvira za izmenu Ustava.

Dodala je da očekuje da će oblasti kao što su vladavina prava, zelena tranzicija i nastavak saradnje sa Venecijanskom komisijom na setu pravosudnih reformi, biti nastavljene istim intenzitetom i u narednom sazivu Vlade.

Kako se navodi u saopštenju, generalna sekretarka Saveta Evrope čestitala je Srbiji na reformama koje je postigla u domenu pravosuđa, koje predstavlja, kako je objasnila, i najvažniji reformski korak i ključnu tačku u vladavini prava i unapređenja svih segmenata društva.

Takođe, istakla je i da je zadovoljna saradnjom Srbije sa organizacijom Grupa država protiv korupcije (GREKO), telom za praćenje borbe protiv korupcije Saveta Evrope, po pitanju ispunjavanja preporuka.

Brnbićeva je ocenila da Srbija ima odličnu saradnju sa Razvojnom bankom Saveta Evrope u brojnim projektima, od BIO4 kampusa, preko kredita za projekte dualnog obrazovanja, projekta studentskog stanovanja, borbi protiv posledica pandemije, poboljšanja zdravstvene infrastrukture i Regionalnog stambenog programa.

Poručila je da Srbija pridaje veliki značaj saradnji sa Savetom Evrope i primenom programa ove organizacije u Srbiji, uključujući i zajedničke programe između Saveta Evrope i Evropske unije.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи