Читај ми!

Si Đinping čestitao rođendan Vučiću

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping uputio je čestitiku povodom rođendana predsednika Aleksandra Vučića.

Kineski predsednik ističe da se poslednjih godina razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije održava na visokom nivou, a međusobno političko poverenje je čvrsto, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

"Naša praktična saradnja daje bogate rezultate, koji donose konkretnu korist narodima obeju zemalja. Suočavajući se sa izazovom pandemije virusa kovid 19, Kina i Srbija dele dobro i zlo i međusobno se pomažu, čime potvrđuju svoje dragoceno, čelično prijateljstvo", poručuje Si Đinping.

Zahvalio je Vučiću što je posetio Kinu i prisustvovao ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam, tom prilikom, sa Vama održao sastanak, na kome smo postigli mnogo novih konsenzusa o pitanjima kojima zajedno pridajemo pažnju", dodaje kineski predsednik.

"Visoko cenim dobar poslovni odnos, kao i lično prijateljstvo koje sam izgradio sa Vama, i pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Zato sam spreman da, zajedno sa Vama, unapređujem tradicionalno prijateljstvo i uzajamno korisnu saradnju Kine i Srbije kako bismo ih trajno podigli na novi nivo i doprineli blagostanju naših dveju zemalja i naroda. Želim Vam dobro zdravlje i sve najbolje", navodi se u čestitki Si Đinpinga.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво