Читај ми!

Erdogan obećao podršku Turske za prijem Prištine u NATO

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će njegova zemlja podržati članstvo Prištine u NATO-u, te da im za to nije potrebna ničija saglasnost.

Redžep Tajip Ergodan je istakao da kao što je Ankara odmah preduzela korake da prizna (samoproglašeno) Kosovo kao državu, tako će postupiti i kada Priština bude podnela zahtev za ulazak u NATO.

"Kao važna zemlja NATO-a, ne vidimo da ovde ništa ne ide naopako u podršci kosovskom procesu. Ne treba nam ničija dozvola da podržimo članstvo Kosova u NATO-u. Kako smo dobili mandat za priznanje Kosova, tako ćemo preduzeti korake da podržimo članstvo Kosova u NATO-u", rekao je Erdogan u Ankari na zajedničkoj konferenciji sa predsednicom Vjosom Osmani.

Erdoganova izjava usledila je nakon što je Osmanijeva zatražila podršku za članstvo u NATO-u, prenose mediji u Prištini.

Osmanijeva je istakla da Turska ima jaku ulogu u NATO-u i zahvalila je Erdoganu na podršci.

"Unutar NATO-a Turska može mnogo. Naše veze su duboke i na osnovu toga ćemo raditi, posebno u oblasti bezbednosti, kao i u mnogim drugim oblastima gde još nemamo pun potencijal", navela je Osmanijeva.

Predsednica privremenih institucija u Prištini se tokom dana u Ankari sastala i sa predsednikom turske skupštine i ministrom spoljnih poslova.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво