Читај ми!

Srpski kamioni počeli da prelaze ukrajinsku granicu prema Rumuniji

Srpski kamioni, koji su četiri dana bili blokirani na graničnom prelazu Đakovo u Ukrajini počeli su da prelaze granicu prema Rumuniji, saopštila je Privredna komora Srbije. Prva četiri kamiona su prošla granicu i ušla u Rumuniju nešto posle 15 časova.

Zahvaljujući diplomatskim naporima, ambasade Srbije u Kijevu kao i ambasade Ukrajine u Beogradu i aktivnostima Privredne komore Srbije, naši vozači počeli su da prelaze granicu sa kamionima i robom na graničnom prelazu Đakovo, rekao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacionalizaciju PKS. 

Da je počelo puštanje srpskih kamiona iz Ukrajine u Rumuniju, koji su od četvrtka bili "zarobljeni" na graničnom prelazu Đakovo, potvrdio je Tanjugu generalni sekretar poslovnog udruženja Međunarodni transport Aleksandar Spasić. 

Prva četiri kamiona su prešla granicu i ušla u Rumuniju nešto posle 15 časova, rekao je Spasić i dodao da to udruženje ima informacije da će svih pedesetak kamiona biti pušteno da pređe u Ukrajinu i da će taj problem biti rešen.

"Najnovija vest je da je počelo puštanje naših kamiona iz Ukrajine za Rumuniju i prva četiri kamiona su puštena. Očekujemo puštanje i ostalih kamiona", rekao je Spasić.

Podsetio je da su srpski kamioni bili zaustavljeni na granici i da su ukrajinske vlasti to uradile, jer su naši kamioni prevozili robu za Rusiju ili Belorusiju ili iz tih zemalja robu za Srbiju.

On je dodao da su to bili razlozi prema nezvaničnim informacijama, ali da se to, ipak, ispostavilo na kraju kao tačno.

Spasić je kazao da je problem rešen zbog učestalih pritisaka sa naše strane i zahvaljujući angažovanju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministra Tomislava Momirovića, koji je od jutros imao sastanke povodom tog problema na ukrajinsko-rumunskoj granici.

Ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović istakao je da su veliku stvar učinili Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i posebno ambasador Ukrajine u Srbiji.  

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво