Читај ми!

Selaković sa šefom Delegacije EU i ambasadorima o zaključcima Vlade o situaciji u Ukrajini

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa šefom Delegacije EU Emanuelom Žofreom i ambasadorima država članica EU akreditovanim u Srbiji i tom prilikom ih upoznao sa zaključcima Vlade o situaciji u Ukrajini. Selaković je podsetio da Srbija veoma jasno poziva na poštovanje principa međunarodnog prava, ukazavši da je to osnova njene spoljne politike.

Nikola Selaković je upoznao ambasadore sa Zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost, koji je Vlada Srbije usvojila 27. februara povodom situacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je poručio da Srbija izražava najiskrenije žaljenje zbog izbijanja krize i sukoba u Ukrajini.

"Smatramo veoma pogrešnim narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svake države, pa samim tim i Ukrajine", istakao je Selaković.

Podsetio je da Srbija veoma jasno poziva na poštovanje principa međunarodnog prava, ukazavši da je to osnova njene spoljne politike.

Selaković je naglasio da Srbija daje punu podršku pregovorima dve strane i svim kredibilnim međunarodnim naporima za iznalaženje mirnog i političkog rešenja krize u Ukrajini, navodi se u saopštenju.

"Srbija će, u ovim izazovnim vremenima nastaviti da dosledno čuva mir i stabilnost u Jugoistočnoj Evropi. Savremeni izazovi pokazuju da se sve nesuglasice na našem kontinentu moraju rešavati mirnim sredstvima i dijalogom", poručio je Selaković.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво