Читај ми!

Ambasadori Ukrajine i Rusije u Beogradu za RTS o poziciji Srbije

Ambasadori Ukrajine i Rusije u Srbiji, Oleksandr Aleksandrovič i Aleksandar Bocan-Harčenko, govorili su za RTS o odluci Vlade Srbije o Ukrajini.

U razgovoru za RTS, ambasadori Ukrajine i Rusije, Oleksandr Aleksandrovič i Aleksandar Bocan-Harčenko komentarisali su aktuelna dešavanja u Ukrajini i zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost Republike Srbije.

"Mi smo razgovarali o tome da je trenutno najvažnije da se usredsredimo na organizaciju humanitarne pomoći Ukrajini, i to je bila jedna od poenti u jučerašnjoj odluci Vlade Srbije i to je za nas, naravno, vrlo važno i na tome sada radimo. Znam da su srpski i ukrajinski narod uvek bili prijateljski. Pre 23 godine, kada ste vi stradali, mi smo osudili tu agresiju i pružili humanitarnu pomoć narodu tadašnje Jugoslavije i znam, siguran sam sto posto, da će i Vlada Srbije i narod Srbije nama pomoći u ovom trenutku", rekao je Oleksandr Aleksandrovič, ambasador Ukrajine u Srbiji.

Bocan-Harčenko: Ne tražimo ništa

"Na osnovu razgovora i dijaloga našeg predsednika i naše saradnje, političkog dijaloga, mi smo naravno očekivali, imali smo jasnu pretpostavku da će biti takav stav Srbije. Takav stav je moguć, naravno, jedini koji je moguć i on stvarno odgovara nacionalnom interesu Srbije. Nismo ni očekivali, a ni od koga i ne tražimo, ni od Srbije, koja je jedan od naših najvećih prijatelja i zemlja sa kojom razvijamo strateško partnerstvo, ne očekujemo ništa više od toga", rekao je Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji.

Širu verziju razgovora sa ambasadorima Rusije i Ukrajine možete da vidite sutra uveče u specijalnoj emisiji na RTS 1 posvećenoj situaciji u Ukrajini.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво