Читај ми!

Petković: Da je Bisljimi hteo razgovor sa mnom, imao bi ga

Da je Bisljimi hteo razgovor sa mnom, imao bi ga istog momenta, zato sam i išao u Brisel, rekao je direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom Petar Petković reagujući na izjavu pregovarača Prištine Besnika Bisljimija da je srpska strana odbila zajednički sastanak u Briselu.

"Juče sam u Briselu sa delegacijom iz Beograda proveo 11 sati razgovarajući sa Miroslavom Lajčakom. Da je Bisljimi hteo razgovor sa mnom, imao bi ga istog momenta, zato sam i išao u Brisel – da razgovaramo! ZSO, energetiku i ostale sporazume Priština mora da ispuni, a ne da ih izbegava", napisao je Petar Petković na Tviteru.

Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi tvrdi da je srpska strana bila ta koja je tokom jučerašnjeg dijaloga u Briselu odbila zajednički sastanak.

"Insistirao sam na tome da se sastanem sa (Petrom) Petkovićem, ali mi se čini da to nije zanimalo srpsku stranu, koja je posle medijima objavila da smo mi odbili razgovore", rekao je Bisljimi novinarima u Briselu.

Prema njegovim rečima, specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak može da potvrdi ove navode.

Bisljimi ocenjuje i da je jučerašnji susret glavnih pregovarača sa posrednicima EU u dijalogu za cilj imao da se pripremi naredni sastanak dijaloga na najvišem nivou između Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija.

U Briselu zvanično navode da se sledeći sastanak Vučića i Kurtija može organizovati tek ako bude zadovoljavajućih rezultata u razgovorima na nivou glavnih pregovarača.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio posle jučerašnjih sastanak sa Petkovićem i Bisljimijem da su se strane "približile dogovoru o nekim dokumentima" i da se "rad nastavlja".

U diplomatskim izvorima u Briselu se mogu čuti nezvanične informacije o tome da su se Beograd i Priština približili dogovoru oko energetike, kao i spekulacije o eventualnom sastanku Vučića i Kurtija pre izbora zakazanih za 3. april.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво