Читај ми!

Pastor: Podržaćemo Vučića za predsednika, SVM samostalno na izbore

Nakon današnjeg susreta sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor u izjavi za medije na Paliću najavio je podršku Vučiću kao predsedničkom kandidatu i da će SVM ići samostalno na parlamentarne izbore.

Ištvan Pastor je rekao da je tokom razgovora sa Vučićem izrazio želju SVM da ga ta partija podrži kao predsedničkog kandidata u izborima za predsednika Republike.

"Mislim da je protekao period od pet godina potvrdio tu našu rešenost i daje puno osnova da sa dignutom glavom tu odluku donesemo i da je zastupamo. Rekao sam da sam spreman to učiniti i javno, uključujući i manifestacije vezane za njegovu kampanju", rekao je lider Saveza vojvođanskih Mađara.

Takođe, kako je rekao, sa Vučićem je razgovarao i o predstojećim parlamentarnim izborima na kojima će SVM učestvovati samostalno.

"Želimo da izvojevamo jedan relativno visok legitimitet od strane našeg biračkog tela i nakon toga da nastavimo saradnju koja je obeležila proteklih 15 godina kao koalicioni partner i u republičkom parlamentu, odnosno izvršnoj vlasti", poručio je Pastor. 

Sa predsednikom Republike Pastor je dogovorio podršku završetku turističkih infrastrukturnih objekata na Paliću.

 

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара