Читај ми!

Rakić: Povratak raseljenih na KiM u stagnaciji, nema institucionalne podrške

Proces povratka raseljenih na Kosovo i Metohiju je u stagnaciji i to pre svega zbog nedostatka volje institucija da pomognu u masovnijem povratku, preneo je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić šefu misije Visokog komesarijata Organizacije ujedinjenih nacija za izbeglice na Kosovu i Metohiji Erolu Arduku.

Goran Rakić je istakao da veliki broj problema koji postoje u procesu povratka ne mogu da rešie sami.

"Ja to stalno ističem, a govoriću o tome dok za rešenje istih ne budemo imali iskrenu volju, ali i konkretne korake svih institucija koje treba da pomognu, kako bi vratili što veći broj raseljenih", rekao je Rakić.

Na sastanku je istakao da su partneri kao što je Visoki komesarijat Organizacije ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) potrebni ministarstvu i da zajedničkim snagama treba uticati na to da do pomaka u procesu povratka dođe, saopšteno je iz Ministarstva za povratak.

Rakić je naglasio da je bezbednosna situacija i dalje veliki problem i da su primeri Dragice Gašić, koja se prošle godine u junu vratila u Đakovicu, kao i Marije Novaković koja pokušava da ostvari svoje pravo na povratak u Prištini, najbolji primeri svega onoga sa čime se ministarstvo suočava svih ovih godina kada neko iskaže iskrenu volju za povratkom.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво