Читај ми!

Vučić otputovao u Kinu, sastaće se sa predsednikom Sijem i prisustvovati otvaranju ZOI

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u radnoj poseti Narodnoj Republici Kini od 3. do 5. februara i tom prilikom prisustvovati ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Tokom posete Pekingu, predsednik Vučić sastaće se sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike.

Prvog dana posete, u petak, 4. februara, Vučić će prisustvovati ceromoniji otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Predsednik Srbije će zatim prisustvovati i prijemu koji kineski predsednik organizuje za gostujuće šefove država i međunarodnih organizacija, a među gostima, kako je najavljeno, biće i predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Guteres.

Drugog dana posete, Vučić će se sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom, a to će biti njihov sedmi susret.

Poslednji put Vučić i Si razgovarali su u septembru 2019. godine u Pekingu, kada je predsednik Srbije učestvovao na Samitu u okviru inicijative "Pojas i put".

U međuvremenu, dvojica lidera razgovarala su dva puta telefonom, a predsednik Vučić je prošle godine učestvovao i na video-samitu 17+1, koji su organizovali Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара