Читај ми!

Ministarstvo kulture: Priština krši pravo srpskog naroda na slobodu govora

Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije je osudilo onemogućavanje medijima na srpskom jeziku da izveštavaju sa konferencije za novinare premijera privremenih institucija samouprave u Prištini sa zvaničnicima EU i SAD Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom i podseća da je to samo jedno u nizu kršenja prava srpskog naroda na slobodu govora.

Ovakvim postupcima ugrožava se sloboda medija i pravo na informisanje koje je zagarantovano međunarodnim konvencijama, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da se istovremeno postupkom privremenih institucija samouprave sprečava pravo srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije na istinito, potpuno i blagovremeno informisanje i potvrđuje težak i diskriminisani položaj novinara i medija na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji.

Ministarstvo apeluje na međunarodne organizacije i institucije, posebno u oblasti zaštite slobode izražavanja i prava novinara, da osude ovakve zabrinjavajuće incidente i založe se da se svim medijskim radnicima omogući da nesmetano rade i obavljaju svoj posao.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво