Читај ми!

Reagovanja na saznanja MUP-a o pripremi atentata na predsednika Vučića

Na vest o pripremi atentata na predsednika Srbije i danas stižu brojna reagovanja, uz ocenu da država ima snage da se izbori sa organizovanim kriminalom.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zatražio je od nadležnih državnih organa da najozbiljnije shvate informacije vezane za pretnje Aleksandru Vučiću i da uhapse sve one koji ugrožavaju njegovu bezbednost.

"Suočeni smo sa pretnjama koje dolaze predsedniku Vučiću vezano za njegovu bezbednost, a od strane organizovanih kriminalnih grupa. Mi tražimo da nadležni državni organi na najozbiljniji način shvate sve ove informacije, da se uhapse svi oni koji ugrožavaju bezbednost predsednika Republike i da država pokaže svu svoju snagu", rekao je Dačić novinarima u Leskovcu.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da država ima snage da se izbori sa pretnjama koje dolaze od organizovanog kriminala i da veruje da će nadležni državni organi učiniti sve da zaštite predsednika. 

Srbija je ne tako davno u atentatu izgubila premijera i svaka pretnja po bezbednost predsednika Srbije mora do kraja da se ispita i sankcioniše, i preduzmu sve mere da on bude zaštićen, rekla je Zorana Mihajlović povodom informacija da organizovana kriminalna grupa priprema atentat na predsednika Aleksandra Vučića.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali ukazao je da planiranjem atentata kriminalne grupe i njihovi šefovi žele da postignu haos u Srbiji.

Oni bi, kako je naveo, da vrate Srbiju na dno, na kom je bila pre nego što je predsednik Vučić preuzeo rukovođenje.

Istakao je da te pretnje treba shvatiti najozbiljnije, jer, kako je kazao, naša zemlja pamti politička ubistva.

Informacije o planovima i pripremama atentata na predsednika predstavljaju ozbiljno i zabrinjavajuće upozorenje ugrožavanja bezbednosti predsednika, koji je postao glavna meta kriminalnih grupa, jer stoji na putu ostvarenja njihovih prljavih poslova, rekla je  ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Pozvala je sve nadležne institucije na potpunu posvećenost i angažovanje u rasvetljavanju svih činjenica.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji je pokazao odlučnost i nepokolebljivost u borbi protiv mafije i organizovanog kriminala, očigledno predstavlja smetnju vođama kriminalnih klanova, koje su svesne da je država objavila rat mafiji, saopštila je ministarka pravde Maja Popović. 

"Država i njeni organi su na istom zadatku i iz tih razloga, kao ministar pravde, pružam apsolutnu podršku predsedniku Aleksandaru Vučiću u borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala", navela je Popovićeva.

Priprema atentata na predsednika je očajnički pokušaj da se naša zemlja baci na kolena, rekao je član predsedništva SNS-a Nikola Selaković.

Prema njegovom mišljenju, nužno je istražiti ko još iza toga stoji, pored razvlašćenih kriminalnih bosova, i po čijem političkom nalogu oni deluju.

Saznanja koja su posredstvom Evropola dobile srpske službe bezbednosti o pripremi atentata  izazivaju duboku zabrinutost i ukazuju da je neophodno da se, "kao država, još odlučnije suprotstavimo organizovanom kriminalu", poručio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. 

Predsednik Vučić je odavno objavio bespoštedni rat kriminalnim organizacijama u Srbiji, a priprema atentata na njega je očito očajnički pokušaj osvete srušenih kriminalnih bosova, navodi se u izjavi člana Predsedništva SNS-a Petra Petkovića.

Socijaldemokratska partija Srbije poručila je da od nadležnih organa očekuje da "hitno ispitaju sve informacije o planiranju atentata na predsednika Srbije", uz ocenu da se "pretnje moraju shvatiti ozbiljno".

I predsednik PUPS-a Milan Krkobabić izjavio je da pretnje Vučiću moraju biti otklonjene u najkraćem roku.

"Ozbiljne, proverene pretnje traže energičan i krajnje profesionalan odgovor nadležnih organa Republike Srbije i moraju biti otklonjene u najkraćem roku. Bezbednost i zaštita života demokratski, neposredno izabranog predsednika Republike Aleksandra Vučića, kao i svih građana Republike Srbije, moraju biti naš imperativ", naveo je Krkobabić, saoštio je PUPS.

Srpski narod sa KiM je duboko zabrinut zbog informacija, do kojih su došle naše i evropske obaveštajne službe o nameri organizovanih kriminalnih grupa da izvrše atentat na predsednika Vučića, saopštila je Srpska lista.

Srpska lista je, u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, pozvala nadležne organe da preduzmu sve potrebne mere da zaštite život predsednika Vučića.

Udruženje sudija i tužilaca Srbije pozvalo je da se informacije o ugroženosti predsednika shvate ozbiljno i da se uz odgovarajući stepen njegove zaštite, neizostavno pojača stepen zaštite i najvišim funkcionerima u okviru javnotužilačke organizacije, MUP-a i BIA-a.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво