Читај ми!

Dačić: Uspeh referenduma znači bolje pravosuđe, brže reforme i napredak Srbije

Veoma sam zadovoljan izlaznošću građana na referendumu, demokratskom atmosferom u kojoj je protekao i odgovornošću koju su građani pokazali, izjavio je predsednik SPS-a i Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju preliminarni rezultati.

"S obzirom na to da tema nije bila od visokog interesa i da je smatrano da je nametnuta od EU, na šta je deo javnosti alergičan pa i naše članstvo, mogu da kažem da sam zadovoljan izlaznošću", rekao je Ivica Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS-a.

Istakao je da je vlast koju čine SNS i SPS prva vlast koja je samu sebe razvlastila u domenu izbora sudija i tužilaca.

Dačić je rekao da će uspeh referenduma značiti bolje pravosuđe, brže reforme i napredak Srbije na putu evrointegracija.

"To će svakako biti značajan iskorak u reformi sistema vladavine prava, značajan iskorak u pravcu depolitizacije pravosuđa i svakako da će imati razne pozitivne efekte uključujući nastavak naših evrointegracija, a samim tim i boljeg života za sve građane", ocenio je Dačić.

Istakao je da je na referendumu bilo 16.000 članova i zamenika predsednika stalnih sastava biračkih odbora iz redova osam opozicionih grupacija, uključujući SDP, DSS, SRS, Dveri, POKS, Zavetnike, Zdravu Srbiju i DJB, u skladu sa dogovorom u međustranačkom dijalogu.

"Nakon što rezultati budu proglašeni, Skupština Srbije će usvojiti ustavne amandmane i Ustavni zakon za sprovođenje amandmana", rekao je Dačić.

Naglasio je da je u opštinama koje vode članovi koalicije SPS-JS između 60 i 70 procenata izašlih birača glasalo za promenu Ustava.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво