Читај ми!

Odalović: Nije sud u Beogradu odlučio da Đoković sme da igra

Generalni sekretar Narodne skupštine Srbije Veljko Odalović kaže za RTS da autističan stav pojedinih zvaničnika u Australiji govori o tome da ne priznaju i ne poštuju odluke svojih sudova. Ističe da je Novak Đoković jak, ali da će golgota kroz koju prolazi ostavili posledice.

Generalni sekretar Narodne skupštine Srbije Veljko Odalović kaže da je odavno postalo jasno da sve što se Novaku Đokoviću dešava u Australiji nema veze samo sa sportom.

"Očigledno je da taj da ga nazovem autističan stav koji pojedini zvaničnici u Australiji iznose, govori o tome da ne priznaju i ne poštuju odluke svojih sudova. Nije odluku o tome da Novak ima pravo da igra doneo sud u Beogradu, pa da kažu to je vaša stvr. Njihov sud je doneo", naglašava Odalović.

Ističe da i u sistemu u Srbiji ima mnogo diskrecionih ovlašćenja koja mogu da se zloupotrebe, ali niko to ne radi.

"Mislim da će se sve pozitivno završiti. Novak Đoković je neko ko je na međunarodnoj sportskoj sceni osveženje. Sve svoje uspehe je napravio, Srbin je, proslavio je Srbiju", ističe Odalović.

Kaže da je Đoković na najbolji način u mnogim zemljama promovisao jednog novog zdravog sportisti i čoveka koji ima široka shvatanja.

"Ako je cilj da se zaustavi u obaranju svih mogućih rekorda, mislim da je to nešto što nema veze sa sportom. Ova tvrdoglavost njihova, u sportu koji je najmanje rizičan sa aspekta zdravlja... Teniseri najviše što se dotaknu, to je vrhom reketa na par metara. Nemaju nikakav kontakt", kaže Odalović.

Smatra da je Đoković jak, ali da će "golgota kroz koju prolazi ostavili posledice".

Celo gostvovanje Veljka Odalovića u Jutarnjem programu RTS-a pogledajte u video-snimku na početku teksta.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво