Читај ми!

Počelo štampanje glasačkih listića za referendum

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević pokrenuo je u štampariji Javnog preduzeća "Službeni glasnik" štampanje glasačkih listića za izjašnjavanje građana na Republičkom referendumu radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

Vladimir Dimitrijević je naveo da će biti štampana 6.510.233 glasačka listića, kao što je ranije objavila Republička izborna komisija.

Podsetio je da će se glasanje održati na teritoriji cele Srbije, na svih 8.000 biračkih mesta i na 29 mesta u zavodima, kao i na 10 mesta u inostranstvu.

"Pitanje na referendumu glasi: da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije, na koje će građani nedvosmisleno odgovarati sa da ili ne", rekao je Dimitrijević i naveo da će glasački listić biti bele boje i da su 0,5 odsto ukupnog broja rezervni listići.

On je kazao da će štampanje listića trajati koliko bude bilo potrebno da se birački materijal pripremi, odnosno u skladu sa Zakonom o propisanim rokovima.

"Distribuiraće se 10. i 11. januara u inostranstvu, odnosno širom Srbije u jedinicama lokalne samouprave, u ovom slučaju potkomisijama koja će kasnije taj materijal deliti biračkim odborima u rokovima do dana održavanja izbora", zaključio je Dimitrijević.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво