Читај ми!

Brnabić: Učiniću sve da nadležni reaguju po svim prijavama nasilja

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da će učiniti sve da nadležne institucije, pre svega Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i Republičko javno tužilaštvo, reaguju po svim prijavama nasilja nad ženama.

Premijerka Brnabić je pozvala sve koji trpe bilo kakav vid nasilja da to prijave i dodala da će učiniti sve da nadležne institucije reaguju po svim tim prijavama.

"Mislim da je dobro što je o ovoj temi krenulo više da se priča, što se devojke, žene osećaju ohrabrene i osnažene da prijave nasilje", rekla je Brnabićeva.

Ona je rekla da institucije moraju da rade svoj posao i da u tome moraju da budu efikasne, te podsetila da su zakoni menjani kako bi bile pooštrene kazne za porodično nasilje.

"Taj deo posla smo završili. Drago mi je da je javno tužilaštvo već reagovalo na neke od prijavljenih slučaja na društvenim mrežama, ali ja želim da ohrabrim sve koji su prošli ili trpe bilo kakav vid nasilja, da to prijave nadležnima", rekla je premijerka.

Dodala je da će, kao predsednica Vlade, učiniti sve da nadležne institucije, pre svega Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i Republičko javno tužilaštvo, reaguju po svim tim prijavama.

'Tu smo da uradimo sve ako možemo'

Odgovarajući na pitanje o obustavi rada beogradskih advokata Brnabić je kazala da bi njena reakcija značila mešanje izvršne vlasti u sudsku vlast, te da je to pitanje između Vrhovnog kasacionog suda i advokatskih komora.

"Ako vlada može nešto da uradi, tu smo da uradimo sve", rekla je Brnabićeva.

Pomenula je da je jedan od zahteva advokatskih komora u vezi sa Zakonom o parničnom postupku i dodala da taj zakon trenutno i nije u javnoj raspravi.

"Taj zahtev je praktično ne samo usvojen nego kao takav nije osnovan, jer mi nismo krenuli u proceduru usvajanja Zakona o parničnom postupku", dodala je premijerka.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво