Читај ми!

Dačić: Promene Ustava su u interesu Srbije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić pozvao je građane da izađu na referendum 16. januara i glasaju za ustavne promene jer je to, kako je istakao, neophodno u cilju daljih evropskih integracija i razvoja Srbije.

Ivica Dačić je rekao da već 15 godina traje priča o tome da bi trebalo promeniti Ustav u delu da treba obezbediti nezavisnost pravosuđa.

"Mišljenje je da se to obezbeđuje na način da parlament više ne bira sudije ili tužioce. Naravno, ima i drugih mišljenja, ima neko ko misli da to nije u redu jer bi na takav način sudska vlast birala samu sebe", rekao je Dačić.

Dodao je da Srbija želi da pristupi Evropskoj uniji i da se u svakom dokumentu EU od toga počinje, odnosno da je to uslov svih uslova – promena Ustava u oblasti pravosuđa.

"Ako želimo dalji napredak u evropskim integracijama, ovo je neophodan korak. Sa druge strane, ne znam šta bi to građanima smetalo. Naprotiv, mislim da bi za građene bilo u većem interesu da se sudije i tužioci ne biraju političkim odlukama parlamenta ili bilo kog drugog državnog organa, jer se ionako svi redom žale na pravosuđe", rekao je Dačić.

Kako je istakao, u cilju daljih evropskih integracija i razvoja Srbije neophodno je da idemo tim putem.

"Spremni smo za izbore, očekujemo dobar rezultat"

"Spremni smo za predstojeće izbore i očekujemo dobar izborni rezultat kao i uvek", rekao je Dačić, koji je lider SPS-a, novinarima u Gradskom odboru te stranke.

Dodao je da će nakon novogodišnjih praznika biti održan partijski sastanak sa rukovodstvom SNS.

"Juče sam razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim svakodnevno razgovaram o temama od državnog značaja, ali kada je reč o partijskim odnosima, dogovorili smo se da odmah posle Nove godine napravimo partijski sastanak naša dva rukovodstva i da se dalje bavimo tim pitanjem šta je najbolje, na koji način, koja forma naše saradnje za parlamentarne i gradske izbore", rekao je Dačić.

Što se tiče predsedničkih izbora, Dačić je ponovio da SPS i SNS treba da imaju jednog zajedničkog predsedničkog kandidata, kao što je to bio slučaj prošlog puta kada je kandidat bio Aleksandar Vučić.

"Očekujemo da će on ponovo istaći svoju kandidaturu", rekao je Dačić.

Dačić je istakao da su SPS i SNS dobro sarađivali svih ovih godina i podsetio sa će sledeće godine biti deset godina te saradnje, te dodao da je malo koalicija koje opstaju toliko dugo na političkoj sceni Srbije.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи