Читај ми!

Vučić sa delegacijom Francuske razvojne agencije o partnerstvu i ekonomskim odnosima dve zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Francuske razvojne agencije (AFD) sa kojom je razgovarao o strateškom partnerstvu i saradnji između dve zemlje, kao i o projektima na kojima će Srbija i Francuska blisko sarađivati u predstojećem periodu.

Predsednik Aleksandar Vučić je ocenio da su odnosi između Srbije i Francuske podignuti na nivo strateške saradnje, posebno imajući u vidu lično zalaganje predsednika Makrona i prijateljske odnose koji su regulisani uspešnom saradnjom u svim oblastima, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike.

Istakao je da je saradnja dve zemlje još jednom potvrđena kada su 26. novembra 2020. godine u Beogradu Vlada Srbije i Vlada Francuske potpisale Sporazum u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji, gde je Francuska razvojna agencija implementator finansijske podrške za njihovu realizaciju.

Sagovornici su se saglasili da je dalji razvoj i dodatno jačanje ekonomskih odnosa između dve zemlje jedan od prioriteta i u budućnosti, te je u tom kontekstu jedna od tema ovog sastanka bila i realizacija Projekta za regionalne deponije koji se odnosi na Program čvrstog otpada u Srbiji, a čija je ukupna vrednost 150 miliona evra i koji će biti kofinansiran u odnosu 50:50 između Evropske banke za obnovu i razvoj i Francuske agencije za razvoj, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj agenciji na podršci, s obzirom na to da je pored prioritetnih oblika saradnje kao što su kapitalni infrastrukturni projekti i projekti u oblasti energetike, saradnja sada proširena i na druge delatnosti od javnog interesa.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво