Читај ми!

Drecun: Jednostrani potezi Prištine se ne sankcionišu

Svoje jednostrane poteze Priština pokušava da prebaci na teret Beograda plasiranjem lažnih vesti, rekao je za RTS predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

Milorad Drecun je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekao da ne dozvoljavajući direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću ulazak na KiM Priština jednostrano tumači sporazum o slobodi kretanja.

"Posete se samo najavljuju ali Priština sve češće zabranjuje posete naših zvaničnika. Ako branite odlazak direktoru Kancelarije za KiM vi branite da se pomogne tamošnjem narodu", rekao je Milovan Drecun.

Drecun navodi da sve jednostrane poteze Priština pokušava da prebaci na teret Beograda, između ostalog plasiranjem lažnih vesti i informacija kao što je priča da Beograd nije dozvolio dolazak Doniki Gervali u Bujanovac i Preševo.

"Brisel sa druge strane samo govori, ali ne deluje, i taj način rada EU ne donosi rezultate jer EU nema autoritet kod Prištine", samatra Drecun.

Dodaje da se jednostrani potezi kao što je ukidanje granica između Albanije i Srbije na delu KiM takođe ne sankcionišu, a Beograd čeka i reakciju na odluku prištine da ne dozvoli sprovođenje referenduma.

"One zapadne zemlje koje mogu trebalo bi da utiču na Prištinu da odustane od ideje da ne dozvoli referendum na KiM. Time se krše osnovna ljudska prava, a to je i demokratsko pravo da se građani izjasne na referendumu", ističe Drecun.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM verujem da će biti snažnih aktivnosti da se Priština natera da dozvoli sprovođenje referenduma.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво