Читај ми!

Žiofre: EU želi Srbiju i Zapadni Balkan, to je korisno za sve

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre poručio je da EU i njene države članice žele da Srbija i Zapadni Balkan postanu deo Unije, ističući da je to korisno za sve.

"Zajedno smo jači i možemo da odgovorimo na izazove koji nas čekaju, kao što su klimatske promene, migracije, regionalna stabilnost, problemi u oblasti zdravstva.Samo zajedno možemo da gradimo i pravedniju budućnost za generacije koje dolaze", rekao je Emanuele Žiofre na prijemu povodom početka šestomesečnog francuskog predsedavanja Savetom EU od 1. januara 2022. godine.

Čestitao je Sloveniji na predsedavanju u prethodnih šest meseci i, kako je ocenio, na odličnom poslu u okviru Saveta u teškim trenucima i na tome što je temu proširenja zadržala na visokom mestu među prioritetima političke agende EU.

"Ohrabreni smo što će se francusko predsedavanje EU nastaviti sa istom odlučnošću i što smo čuli snažno angažovanje predsednika Emanuela Makrona'''', rekao je Žiofre na prijemu u Ambasadi Francuske.

Istakao je da je odlukom o otvoranja klastera EU poslala snažan politički signal Srbiji i dodao da to potvrđuje da su pregovori o pridruživanju proces koji je zasnovan na zaslugama i da EU konstatuje napredak Srbije u sprovođenju reformi.

Žiofre je poželeo uspeh Francuskoj tokom narednog šestomesečnog predsedavanja i poručio da može da računa na zajednički rad i saradnju kako bi se, kaže, postigli opipljivi rezultate kada je reč o proširenju i druge važne teme za Srbiju i njene građane.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи