Читај ми!

Dačić: Primena dogovorenog ide po planu, Fajonova i Bilčik krajem januara u Beogradu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da je u razgovoru sa evropskim posrednicima u međustranačkom dijalogu – Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom, Knutom Flekenštajnom i Eduardom Kukanom, konstatovao da primena dogovorenog u dijalogu teče po planu.

Ivica Dačić je istakao da je u razgovoru pozdravljeno otvaranje klastera u pregovorima sa Evropskom unijom, navodeći da je zajedničko mišljenje da su aktivnosti u međustranačkom dijalog doprinele napretku u evropskim integracijama.

"Cilj nam je bio da sve stranke učestvuju na izborima, da se postigne što širi konsenzus i da se vodi dijalog o svim važnim pitanjima i mislim da smo cilj postigli", rekao je Dačić za Tanjug.

Navodeći da su pre nekoliko nedelja u poseti Beogradu bili Flekenštajn i Kukan, Dačić je najavio da će od 27. do 29. januara u Beogradu biti Tanja Fajon i Vladimir Bilčik.  

Predsednik parlamenta je potvrdio opredeljenje vlasti da uradi sve što je dogovoreno, bez obzira na to što jedan deo stranaka ne želi da učestvuje.

"Implementacija svega što je dogovoreno teče po planu. Imamo nekoliko tela koja su formirana u cilju nadgledanja onog što je dogovoreno, ali i kada je u pitanju realizacija", rekao je Dačić.

Podsetio je da je jedno od tih tela Privremeno telo za praćenje medija, kao i da je proširen sastav Republičke izborne komisije za šest članova i još šest zamenika članova.

"Isto tako uslediće imenovanje stalnog sastava biračkih odbora, to je 8.500 članova i 8.500 zamenika. To je 17.000 iz redova opozicije, a pošto oni nisu deo parlamenta, dogovoreno je da ja predložim. Apelujem na predstavnike opozicije da mi dostave predloge da bismo mogli da završavamo taj posao", rekao je Dačić.

Podseća da je tu i Radna grupa za kontrolu biračkog spiska, gde takođe učestvuju predstavnici opozicije, ali nije još popunjena, kao i telo za praćenje kompletnog sporazuma.

"Ima više tela za kontrolu onoga što smo se dogovorili, međutim, sada smo prešli iz faze političkih razgovora u organizaciono-tehničke, gde stranke uglavnom manje posvećuju pažnju i sad moraju da nađu ljude koji neće biti kandidati na izborima već kontrolore", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da su SNS i SPS dali svoje predloge i da se sada očekuje opozicija.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи