Читај ми!

Poslanička pitanja o molitvenom prostoru muslimana u Skupštini, digitalnom nasilju

Na početku sednice Skupštine poslanici su iskoristili priliku da upute poslanička pitanja o više različitih tema.

Jahja Fehratović, poslanik Stranke pravde i pomirenja, rekao je da će zahvaljujući dobrim odnosima i razumevanju između Muamera Zukorlića i rukovodstva skupštine muslimani dobiti molitveni prostor u parlamentu.

"To jeste za pohvalu i jedinstveni primer u celoj Evropi", rekao je Jahja Fehratović.

Na sednici Skupštine postavio je i pitanje kada će molitveni prostor dobiti i studenti u Novom Pazaru?

Dodao je da studentima treba dozvoliti da upražnjavaju svoje verske obrede, da im se omogući da budu ono što od njih zahteva vera i da obavljaju molitve u vreme u kojem je to propisano.

Navodeći da je prethodnih dana zaposleno 15 policajaca u Novom Pazaru, od toga devet srpske, a šest bošnjačke nacionalnosti, Fehratović tvrdi da to ne odražava realnu sliku zastupljenosti stanovništva.

Naveo je i da je to bila prilika da se u tom smislu niveliše stanje koje je zatečeno prethodnih decenija.

Poslanik Ujedinjene doline-SDA Sandžaka Šaip Kamberi je rekao da je Visoki savet sudstva doneo odluku da se za sudiju Prekršajnog suda u Preševu predloži Igor Nikolić iz Vranja.

"Ništa ne bi bilo nelogično da nije bilo nekoliko lica albanske nacionalnosti sa završenim pravosudnim ispitom", rekao je Kamberi i dodao da u Preševu Albanci čine 90 odsto stanovništva.

Pitao je kada će se u sudovima u Preševu i Bujanovcu zaposliti kandidati albanske nacionalnosti sa položenim ispitom ili završenom pravosudnom akademijom.

Poslanica Socijalističke partije Srbije Dijana Radović pitala je Vladu Srbije na koji način bi mogla adekvatnije da odgovori i sankcioniše digitalno nasilje.

Radovićeva je ukazala da su sve prisutniji pritisci, kao i brutalne pretnje na društvenim mrežama koji mogu da se završe fatalno.

Poslanik Srpske napredne stranke Boban Birmančević pitao je pravosudne organe da li neko može da zaštiti građane Srbije od, kako je rekao, "šačice plaćenika koji iz nedelje u nedelju ugrožavaju bezbednost".

Birmančević je na sednici pokazao fotografiju i pitao, kako je rekao, nezavisne medije, da li su videli Zlatka Kokanović sa sekirom kako stoji pored Viole fon Kramon.

"Da li neko može da pita Violu fon Kramon šta radi pored Zlatka Kokanovića dok on sa sekirom pokušava ''da se izbori za demokratiju'' u Gornjim Nedeljicama", pitao je Birmančević.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи