Читај ми!

Vučić u Nišavskom kraju: Razgovaraću da Ražanj dobije manji vojni pogon

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je tokom posete Ražnju da će se razgovarati sa Jugoimport SDPR-om i i domaćim kompanijama vojne industrije o mogućnosti otvaranja jednog manjeg pogona u Ražanj. U Oficirskom domu u Nišu počeo je sastanak predsednika sa svim predsednicima opština Nišavskog okruga. Vučić je obilaskom renovirane Osnovne škole "Ivan Vušović" u Ražnju započeo posetu Nišavskom okrugu, gde će boraviti tri dana.

Aleksandar Vučić je u obraćanju meštanima ispred osnovne škole "Ivan Vušović" kazao je da je teško dovesti nekog stranog investitora u Ražanj i da bi zato mogao da se otvori manji pogon vojne industrije u kojem bi bilo zaposleno 200 do 250 ljudi, kako bi se dodatno podigao Ražanj.

Rekao je i da će se razgovarati sa Jugoimport SDPR-om i domaćim kompanijama vojne industrije o mogućnosti otvaranja jednog manjeg pogona u Ražnju. 

"Kada budemo doneli odluku, a donećemo u roku od 15 dana, možda već i sutra ili u nedelju ujutru na sastanku, o izgradnji te manje fabrike u industrijskoj zoni Ražanja, gde ćemo mi kao država da finansiramo kompletnu infrastrukturu industrijske zone, jer opština to ne može da uradi", naveo je Vučić.

Naglasio je da bi otvaranjem pogona vojne industrije bile podignute plate u tom mestu, koje su sada među najnižim u Srbiji. 

Kazao je da je dogovorio i da se uradi put ka Skorici od 6,6 kilometara i da će se prvo na tom putu videti mašine.

Predsednik je rekao da su veliki gubici na mreži za vodosnebdevanje u Ražnju, veći od 50 odsto i da će za četiri ili pet meseci biti završena analiza koja će pokazati koliko treba uložiti novca da se poboljša situacija i da će onda država brzo uložiti taj novac.

"Ulaganja u Ražanj biće između osam i 12 miliona evra", dodao je Vučić.

Kaže da će biti izgrađena i fekalna kanalizacija u tri mesta: Smilovcu, Skorici i Vitoševcu.

"Biće potpuno drugačije u Ražnju i građani će moći tu lepše da žive", poručio je Vučić, koji je prethodno boravio u Novom Sadu, gde je položen kamen temeljac za izgradnju fabrike električnih motora japanske Nidek korporacije.

Predsednik Vučić sastao se danas posle podne sa predsednicima opština Nišavskog okruga.

Sastanku u Oficirskom domu u Nišu prisustvuju i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministar saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Tomislav Momirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, v.d. direktor Puteva Srbije Predrag Drobnjak.

Nakon sastanka predsednik će se obratiti medijima, a potom obići fabriku "Jumis".

 

Osnovna škola "Ivan Vušović dobila halu za fizičko

Radovi na izgradnji hale za fizičko počeli su 2016. godine, a završeni u novembru ove. Za izgradnju sale Ministarstvo prosvete je izdvojilo 334.555 evra i za opremanje oko tri miliona dinara.

Halu će osim učenika škole koristiti i sportska društva iz Ražnja.

Osnovnu školu "Ivan Vušović" pohađaju deca iz Ražnja, kao i u izdvojenim odeljenjima u osam sela u okolini.

Škola je osnovana 1838. godine, a nosi naziv po sudiji i prvoborcu NOB-a Ivanu Vušoviću. U školi radi 53 ljudi.

Vučić je najavio da će se raditi i druga faza rekonstrukcije te škole.

Na početku obilaska nove fiskluturne sale on je odigrao dve partije šaha sa jednim učenikom i jednom učenicom.

Posebno ga impresionirala brza, i napadačka igra devojčice, sa kojom se najduže zadržao u igranju šaha.

"Samo napadaj, lepo je što napadaš. Fasciniran sam tvojom brzom igrom", rekao je on.

Takođe se upoznao sa streličarskom ekipom, informišući se o njihovoj opremi. Potom je upoznao mališane lokalnog fudbalskog kluba „Bukovik", koji su, kao i svi ostali, izrazili ogromno zadovoljstvo što su konačno dobili odlične uslove za trening.

U karate sekciji posebno ga je oduševio mališan Viktor, kojeg je jedva naveo da se malo nasmeši.

"Kao da gledam mog Vukana tako se i on namršti kada se naljuti", kazao je predsednik.

Zadržao se kratko i sa košarkašima, odbojkašima i stonoteniserima, ali i gimnastičarima, koji su u fiskulturnoj sali škole dobili mogućnost da treniraju u dostojanstvenom uslovima.

Sastanak s  Ministarstvom odbrane i komandom Vojske Srbije

Predsednik će se u subotu u kasarni "Mija Stanimirović" sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u užem sastavu.

U Nišu će nakon toga uslediti prikaz rada diviziona samohodnih top haubica "NORA B-52 M15" i prikaz vežbe na položaju Lisinac.

Predsednik će, kako je navedeno u najavi, ručati sa vojnicima i oficirima.

U nedelju Vučić će se na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije, nakon čega je predviđen prikaz sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade, a zatim i izjave za medije.

Vučić je nedavno najavio da će ići u višednevnu posetu Nišavskom okrugu kako bi sa predstavnicima tog okruga razgovarao o daljem razvoju juga Srbije.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво