Читај ми!

Izmena Uredbe o ograničenju cena osnovnih životnih namirinca, koja pakovanja podležu toj meri

Vlada Srbije usvojila je izmene Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom se određuju zapremina pakovanja tih namirnica.

Vlada Srbije na sednici održanoj 30. novembra odlučila je da ograniči cene osnovnih životnih namirnica, tako da one ne prelaze nivo cena na dan 15. novembar 2021. godine. 

Izmenama i dopunama Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica određuju se količine pakovanja ovih namirnica, u cilju zaštite životnog standarda građana, saopštila je pres-služba Vlade Srbije.

"Dopunjenom Uredbom određeno je ograničenje cena na šećer kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T-400 glatko u pakovanju do pet kilograma uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500, takođe u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, svinjsko meso - but, kao i UHT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti u pakovanju od jednog litra", navodi se u saopštenju.

Strategija razvoja startap ekosistema od 2021. do 2025.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Strategiju razvoja startap ekosistema za period od 2021. do 2025. godine.

Cilj Strategije je da podstakne razvoj startap ekosistema, tako da Srbija ima između 800 i 1.200 aktivnih startapa koji će privlačiti kvalitetne kadrove i investitore iz Srbije i sveta i dodatno podstaći razvoj i podršku startap idejama. 

Ta strategija, između ostalog, treba da podrži i unapređenje startap preduzetničkih kapaciteta kroz obrazovne programe. Planirano je uvođenje sadržaja o startap preduzetništvu na svim nivoima obrazovanja.

Strategija predviđa i unapređenje infrastrukturne i programske podrške startapovima, naročito podršku startapovima u ranoj fazi razvoja, kao i unapređenje mehanizama finansiranja startapa - pre svega podsticanje razvoja tržišta preduzetničkog kapitala. 

Vlada Srbije obrazovala je Komisiju za predlaganje projekata iz oblasti zaštite životne sredine za region Zapadna Srbija, u okviru Programa Zelena Agenda, koja će vršiti odabir kandidovanih projekata.

Komisija, koju će činiti predstavnici organa državne uprave i građani ovog regiona, na osnovu iskazanih potreba, selekcijom i odabirom projekata sačinjavaće predlog liste projekata koji će se finansirati sredstvima iz navedenog programa.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво