Читај ми!

Peskov o sastanku Vučića i Putina: Važni razgovori sa prijateljem

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da će ruski predsednik Vladimir Putin sutra u Sočiju razgovarati sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem o "saradnji dve zemlje na obostranu korist".

Dmitrij Peskov je rekao da će to biti "veoma važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije", prenosi Tas.

"Naši bilateralni odnosi su posebne prirode. Oni su sveobuhvatni kada je reč o saradnji i interakciji na obostranu korist, kako u trgovini i ekonomiji, tako i u institucijama, o čemu će sigurno biti reči tokom sutrašnjeg susreta", naveo je Peskov.

On je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da bi cena gasa za Srbiju mogla da bude jedna od tema tokom sutrašnjeg razgovora dvojice lidera.

"Gospodin Vučić je više puta izjavio da će pokrenuti to pitanje, pa se razgovor o tome može očekivati", naveo je Peskov.

Kremlj: Putin i Vučić i o KiM

I Kremlj se zvanično oglasio o sastanku Putina i Vučića u Sočiju. U saopštenju se navodi da će se na razgovorima između ostalog, fokusirati i na rešenje krize na KiM.

"Planirano je da se dotaknu gorućih pitanja rusko-srpskog strateškog partnerstva u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi, kao i da razmene mišljenja o situaciji na Balkanu, uključujući i izglede za rešenje pitanja Kosova", saopštio je zvanični Kremlj, a prenosi ruska agencija Tas

Vučić, koji će se sutra u Sočiju sastati sa Putinom, više puta je najavio da će u razgovoru tražiti nižu cenu gasa za Srbiju.

Predsednik Srbije je danas izjavio da su rezerve gasa naše zemlje pale na 128 miliona metara kubnih i da će cena gasa biti jedna od najvažnijih tema u razgovoru sa Putinom.

Ocenio je da je cena gasa "za nas od presudnog značaja".  

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара