Читај ми!

Mihajlovićeva: Neprihvatljiv pritisak na Srbe sa Kosova

Odluka Kosovskog operatera prenosnog sistema električne energije da više ne pokriva troškove električne energije u četiri opštine na Kosovu, gde većinu čine Srbi, najbrutalniji je pritisak na srpsko stanovništvo, poručuje ministarka Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović reagovala je povodom odluke Kosovskog operatera prenosnog sistema električne energije (KOSTT) da više ne pokriva troškove električne energije u četiri opštine na Kosovu.

Takav potez je, kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, ocenila kao najbrutalniji pritisak na srpsko stanovništvo.

"Ovo je još jedna u nizu laži i organizovana ujdurma protiv srpskog naroda na KiM. Dug od 17 miliona evra koji je KOSTT prijavio do decembra 2020. godine je laž, jer je do decembra snabdevanje severa išlo direktno iz Srbije", rekla je Mihajlovićeva.

Ističe da je KOSTT operator prenosnog sistema, a da isporuku krajnjim korisnicima obavlja distributer.

"Dakle, dokaza da se ovde radi o potrošnji na severu nema. KOSTT je insistirao na tome da bude operator prenosnog sistema, a na ovaj način pokazuje nesposobnost za tako nešto", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, KOSTT se lažno sertifikovao na imovini Republike Srbije, za čije korišćenje osnov ne postoji.

"Treba reći i to da je Priština turskom operatoru prodala distributivni sistem, tačnije mrežu koja je u vlasništvu Republike Srbije. Privremeni organi u Prištini takođe nisu dozvolili rad srpskih snabdevača i distributera, čime je direktno prekršen Briselski sporazum", istakla je ministarka.

Poručila je i da je cilj da se Srbi ostave bez električne energije i u dugovima.

"Da se izvrši pritisak na njih i još jednom da im se poruči da nisu rado viđeni u njihovoj lažnoj državi", kaže Mihajlovićeva. 

Navodi i da se Priština za pregovaračkim stolom u Briselu ponaša nekonstruktivno i zna samo da ucenjuje, a da joj je rešavanje najvažnijih problema za normalan život građana totalno nebitno.

"Sada je jasno zašto je potrebno što pre formirati ZSO, kako bi Srbi na Kosovu mogli normalno da žive", zaključila je Zorana Mihajlović.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво