Читај ми!

Priština ponovo zabranila Petkoviću da poseti KiM

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti privremenih institucija u Prištini ponovo su zabranile da poseti južnu pokrajinu. O najnovijoj zabrani obavestićemo sve međunarodne faktore, kao i Miroslava Lajčaka, navodi Kancelarija za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su Petru Petkoviću vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile da danas poseti KiM i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani, u sredu, 24. novembra. 

Petković je tokom dvodnevne posete Kosovu i Metohiji, 24. i 25. novembra, trebalo da poseti i više socijalno ugroženih i povratničkih srpskih porodica na Kosovu i Metohiji i uruči im preko potrebnu pomoć.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da nijedna zabrana neće sprečiti zvanični Beograd da nastavi da pomaže naš narod i ulaže u srpske sredine i to Aljbin Kurti nikada neće moći da spreči.

"Ovo je već četvrti put da vlasti u Prištini onemogućavaju posetu direktora Kancelarije za KiM pokrajini. Zato se postavlja pitanje da li su međunarodni faktori uopšte spremni da zauzdaju Aljbina Kurtija u njegovom rušilačkom pohodu na sve tekovine Briselskog sporazuma i drugih dogovora postignutih u Briselu tokom procesa dijaloga", kaže se u saopštenju.

Sa svakim novim danom i potezom koji povuče, Aljbin Kurti nas udaljava od dijaloga i procesa normalizacije odnosa, navodi Kancelarija i dodaje da "ovakvim zabranama direktno krši sve sporazume o slobodi kretanja i zvaničnim posetama, pored svih ostalih dogovora koje ne poštuje".

"O najnovijoj zabrani obavestićemo sve međunarodne faktore, kao i posrednika u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji je danas u poseti Beogradu. Pitanje je kako je to dozvoljeno Kurtiju da pravi "Veliku Albaniju", a nije dozvoljeno zvaničnim predstavnicima Beograda da posete svoj narod i svoje svetinje na KiM. Na koji način ovakve zabrane doprinose normalizaciji odnosa, pogotovu imajući u vidu da je poseta najavljena u skladu sa sporazumom o zvaničnim posetama i na vreme", zaključila je Kancelarija za KiM.  

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво