Читај ми!

Bocan-Harčenko uručio premijerki poziv za učešće na Međunarodnom eksportnom forumu

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o odnosima dve države, partnerstvu i saradnji na zajedničkim projektima.

Ambasador Bocan-Harčenko uručio je predsednici Vlade poziv ruskog premijera Mihaila Mišustina za učešće na Međunarodnom eksportnom forumu, koji se 10. decembra održava u Moskvi, saopštila je Vlada Srbije.

Istakao je da će ovogodišnji forum, na kojem će Srbija učestvovati kao zemlja partner, biti posvećen izvoznicima, ekspertima, zvaničnicima i razvojnim institucijama i aktuelnim pitanjima o mogućnostima povećanja izvoza.

Premijerka Brnabić zahvalila je na pozivu za učešće na ovoj važnoj međunarodnoj platformi i istakla da Srbija pridaje izuzetan značaj unapređenju, kako ekonomskih, tako i sveukupnih odnosa sa Rusijom, kao važnim strateškim i jednom od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Kada je reč o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ambasador Rusije obavestio je predsednicu Vlade da je Rusija započela korišćenje nove vakcine protiv koronavirusa "Sputnjik lajt" u cilju što efikasnije borbe protiv virusa.

U svetlu predstojeće posete Moskvi, predsednica Vlade i ambasador Rusije zaključili su da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze dva naroda predstavljaju obostranu obavezu naših država da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa, kroz susrete zvaničnika na najvišem nivou i građenje partnerskih odnosa.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво