Читај ми!

Stefanović sa turskim ministrom odbrane o saradnji

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Turskoj, sastao se u Ankari sa ministrom nacionalne odbrane Turske Hulusi Akarom. Dvojica ministara razgovarala su o saradnji dveju zemalja u oblasti odbrane i mogućnostima njenog daljeg unapređenja, posebno u vojno-vojnom i vojno-ekonomskom segmentu.

Dvojica ministara su se tokom razgovora saglasili da izuzetno dobri odnosi dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana predstavljaju veliki potencijal i osnov za dalji razvoj saradnje dva ministarstva, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Stefanović je, podsećajući da je Turska jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera naše zemlje i da kontinuirano raste priliv direktnih turskih investicija u Srbiju, izrazio opredeljenje naše zemlje za ostvarivanje intenzivnije vojne saradnje, posebno u vojnoekonomskom i vojno-vojnom segmentu.

Ministar Stefanović je istakao da je učešće u zajedničkim vojnim vežbama odlična prilika za razmenu iskustava i znanja dve vojske i kao primer naveo predstojeću zajedničku padobransku obuku specijalnih jedinica u Turskoj, ali i izrazio očekivanje da će pripadnici Turskih oružanih snaga uzeti aktivnije učešće u vežbama koje organizuje Vojska Srbije, dodaje se u saopštenju.

Ministar Akar se zahvalio Stefanoviću na poseti Turskoj, ističući da upravo ovakvi razgovori doprinose iznalaženju modaliteta saradnje koji su od interesa za oba naroda.

Ocenio i da su odnosi naših zemalja važni kako za stabilnost celog regiona, tako i za njegov ekonomski i sveukupni razvoj. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво