Читај ми!

Budući komandant Kfora, major mađarske vojske Ferenc Kajari

Novi komandant međunarodnih vojnih snag ana Kosovu i Metohiji u misiji Kfora biće major mađarske vojske Ferenc Kajari, koji će dužnost preuzeti u petak, 15. oktobra na ceremoniji u Prištini od odlazećeg komandanta Franka Federičija.

General-major italijanske vojske Franko Federiči bio je 25. komandant Kfora, od raspoređivanja te misije u junu 1999. godine.

Ceremoniju primopredaje dužnosti predvodiće admiral Robert P. Burk, komandant Savezničkih združenih snaga NATO-a u Napulju, saopšteno je iz Kfora.

Dva dana pred završetak misije, Federečija je vojnom medaljom u Prištini odlikovala Vjosa Osmani, za doprinos u službi mira, bezbednosti i stabilnosti tokom njegovog mandata na čelu međunarodnih trupa.

Osmanijeva je na ceremoniji navela da strateški cilj institucija u Prištini ostaje članstvo u NATO -u.

Odlazećeg komandanta primio je i ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić, naglasivši da poštovanje Rezolucije 1244 mora biti primarno, jer su rezolucijom međunarodne snage Kfora nadležne za očuvanje mira i stabilnosti na Kosovu.

Istaknuto je da je veoma važno da lokalni izbori koji će biti održani u nedelju 17. oktobra proteknu mirno i bez bilo kakvih incidenata, saopšteno je iz Rakićevog kabineta. 

Kfor na Kosovu i Metohiji trenutno broji oko 3.500 vojnika.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара