Читај ми!

Stefanović i Gulijev potpisali sporazum o vojnoj saradnji Srbije i Azerbejdžana

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i ministar odbrambene industrije Azerbejdžana general-pukovnik Madat Gulijev potpisali su sporazum vlada Srbije i Azerbejdžana o vojnotehničkoj saradnji.

Sporazum je potpisan posle razgovora dva ministra na Beogradskom sajmu gde se održava 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner".

Stefanović je ocenio da su odnosi dve države izuzetni i istakao da su teme razgovora bile vojna i vojnotehnička saradnja, odnosno konkretni koraci u njihovom unapređenju.

"Mi smo danas potpisali sporazum između naše dve vlade o vojnotehničkoj saradnji, i stupanjem sporazuma na snagu stvara se pravni okvir za saradnju dva ministarstva u vojnoekonomskoj i vojnotehničkoj sferi kroz realizaciju projekata u zajedničkom interesu", rekao je Stefanović.

Istakao je da mu je drago što je Gulijev bio nekoliko dana u Srbiji i upoznao se sa običajima, a tokom nekoliko sastanaka razgovaralo se o konkretnoj saradnji.

"Nadam se da ćemo ubrzo imati priliku da vidimo dobre rezultate ove posete", rekao je ministar Stefanović i naglasio da je Gulijev izuzetan prijatelj Srbije i čovek sa kojim će Srbija ostvariti veliku saradnju u oblasti odbrambene industrije.

"Azerbejdžan podržava integritet Srbije"

Ministar Madat Gulijev istakao je zadovoljstvo što je ovlašćen od predsednika Azerbejdžana da potpiše Sporazum sa "bratom" Nebojšom Stefanovićem.

"Nas dvojica se dobro poznajemo i čini se da tekuća saradnja dobro napreduje. Prema našem mišljenju, ceo sajam bi trebalo da se drži zajedno pred međunarodnim izazovima u svetu", rekao je Gulijev.

Istakao je da predsednici dveju država gaje bliske veze i podržavaju se u svemu i naglasio da Azerbejdžan podržava integritet države Srbije.

"Mi uvek podržavamo i volimo mir. Uvek se kaže da ukoliko želite mir morate se pripremiti i biti spremni za rat", rekao je Gulijev.

Naglasio je da su dve države zajedno zagledane u budućnost za 15, 20, 30 godina.

"Mislimo da ovaj Sporazum koji smo potpisali služi budućim odnosima između naših država. S tim u vezi, naša saradnja će biti ojačana i zajedno ćemo odgovoriti na sve izazove", poručio je ministar Azerbejdžana.

Gulijev je rekao i da Srbiji želi napredak i svako dobro i dodao da će u svakom izazovu biti uz Srbiju.

"To znači da i mi takođe vidimo isti stav srpske Vlade prema našoj vladi i našem narodu", istakao je Gulijev.

Međunarodni sajam "Partner 2021" otvoren je danas i trajaće do 14. oktobra.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво