Читај ми!

Matić: Zahtev Prištine grubo kršenje CEFTA sporazuma

Zahtev privremenih prištinskih institucija upućen CEFTA, u kojem se traži da Priština u CEFTA više ne bude predstavljena uz posredstvo UNMIK-a, predstavlja grubo kršenje CEFTA sporazuma i sporazuma u briselskom dijalogu, koji na ovaj način ne mogu da se menjaju, izjavila je srpska ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ministarka industrije i trgovine tzv. Kosova Rozeta Hajdari rekla je prethodno da se Priština obratila CEFTI, navodeći da je pismo sa ovim zahtevom poslato 24. septembra.

Matić, međutim, kaže za Kosovo onlajn ''da privremene institucije samouprave u Prištini nisu u poziciji da UNMIK-u ispred CEFTE oduzimaju status''.

"Nadležna osoba ispred Republike Srbije je istog dana poslala odgovor u okviru CEFTA, uključujući i predstavnike Evropske komisije, da je zahtev neprihvatljiv u okviru CEFTA", kaže Matić.

Inače, Kosovo je postalo punopravni član CEFTA u julu 2007. godine, ali je sporazum o slobodnoj trgovini u ime Kosova potpisao UNMIK, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti 1244.

Odluke u CEFTI donose se konsenzusom.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво