Читај ми!

Petković: Priština ponovo izaziva nestabilnost i diže tenzije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je Priština, uvođenjem antidamping mera, ponovo posegnula za jednostranim potezima kojima direktno potkopava svaki potencijal regionalne saradnje i zatvara se za svaku takvu inicijativu koja je oličena i u ideji "Otvoreni Balkan".

Petar Petković ističe da je "više nego jasna intencija Prištine da ponovo ograniči slobodan protok robe i usluga zarad jednokratnih političkih ciljeva".

"Uvođenjem nekakvih antidamping mera, Priština pokušava da izazove novu nestabilnost i podigne tenzije na terenu. Po pravilu, u svakom finišu predizborne kampanje Priština poseže za merama koje su uperene protiv Srba i zvaničnog Beograda i ova mera se po tome ne razlikuje. Očigledno je da Priština u svemu traži povod za krizu i probleme na terenu", rekao je Petković za Tanjug.

Podsetio je da je i uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije započelo uvođenjem poreza na građevinski materijal.

"To, međutim, nije put da Priština zabašuri katastrofalne rezultate u ekonomiji, kao i probleme u upravljaju pandemijom koronavirusa", istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Vlada u Prištini uvela je antidamping mere zaštite za tri vrste proizvoda kompanija iz centralne Srbije, zbog toga što su na tržištu Kosova i Metohije prodavani po nižoj ceni nego u mestu gde su proizvedeni.

Uvođenje antidamping mera potvrdila je ministarka industrije, preduzetništva i trgovine prištinske vlade Rozeta Hajdari.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво