Читај ми!

Mali Đilasu: Gradimo Srbiju za građane, ne za tajkune

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali rekaoje da Đilas nema argumente protiv Aleksandra Vučića, pa nastavlja da izmišlja i iznosi neistine.

Mali je istakao u saopštenju da Đilas iznosi neistine, jer očigledno smatra da je napad najbolja odbrana.

"Dragan Đilas je danas potvrdio ono što je sam rekao na konferenciji za medije pre nekoliko dana: da je njima glavni cilj napad na predsednika Aleksandra Vučića. Pošto zna da Vučiću ne može da se nađe nijedan račun, odlučio je da svoju priču zasniva na paroli 'rekla-kazala'', jer njegova mašta zaista može svašta. S obzirom na to da nema argumente protiv predsednika Vučića, zahvaljujući kome je Srbija danas uspešna i stabilna zemlja, Đilas nastavlja da izmišlja i laže, jer to je već dobro oproban recept", naveo je Mali.

Siniša Mali dodaje da je jasno da će Dragan Đilas da se služi svim raspoloživim sredstvima kako bi se vratio na vlast.

"Ne zanima njega boljitak građana Srbije, već fotelju vidi kao svoj plen kako bi nastavio tamo gde je stao. Čini se da je sve što je pokrao do sada postalo malo. Dok je bio na vlasti, njegove firme su prihodovale 619 miliona evra, a sa druge strane grad Beograd je grcao u dugovima i došao do ivice bankrota. Ipak, Dragan Đilas ne može zavarati narod i navesti ih da zaborave šta je sve radio dok je mogao", rekao je.

Mali je uveren, kako kaže, da je Đilasova otimačina samo ružno sećanje iz prošlosti i da će, ipak, morati da sačeka sledeće izbore i pokuša da se na njima izbori za vlast, a što je po svemu sudeći nemoguća misija.

Beograđani su, dodaje Mali, skupo platili Đilasovo bogaćenje.

"Lično sam kao gradonačelnik Beograda video šta nam je taj čovek ostavio u prestonici: dug od 1,2 milijardu evra, deficit od preko 20 odsto. Nezaposlenost na nivou države je tada bila preko 25 odsto, dakle svaki četvrti punoletni građanin nije imao posao. Stabilizovali smo finansije kako u gradu Beogradu, tako i na nivou Republike i započeli sa nekim važnim projektima koji za cilj imaju bolji kvalitet života građana", kaže Mali.

Ističe da upravo zahvaljujući viziji predsednika Aleksandra Vučića danas gradimo auto-puteve, bolnice, naučno-tehnološke parkove, škole, povećavamo plate i penzije.

"I sve to veoma odgovorno, odnosno na realnim osnovama. To je Srbija za građane, a ne Đilasova Srbija za tajkune", zaključio je Mali.

Na današnjoj konferenciji za novinare Đilas se osvrnuo na navode iz istraživanja nazvanog "Pandorini papiri" u kome je medijski saradnik bio KRIK, o navodnom postojanju postojanju ofšor firmi Siniše Malog i Nikole Petrovića.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво