Читај ми!

Đilas: Tužilaštvo odbacilo moju krivičnu prijavu, žaliću se

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je Tužilaštvo odbacilo njegovu krivičnu prijavu protiv više osoba, uključujući i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog, a zbog tvrdnji da je Đilas vlasnik ukupno 53 bankovna računa u više zemalja sveta na kojima ima preko 67 miliona dolara.

Đilas je najavio da će uložiti žalbu na odluku Tužilaštva, kao i da će podneti krivičnu prijavu protiv tužioca Zorana Kneževića.

Pored Vučića i Malog, Đilasova krivična prijava obuhvatala je i novinarku "Večernjih novosti" Adrijanu Nešić, glavnog i odgovornog urednika tog lista Milorada Vučelića, v.d. direktora Agencije za sprečavanje pranja novca Željka Radovanovića i članicu Predsedništva SNS Vladanku Malović.

Đilas je rekao da je tužilac odbacio prijavu jer, kako je naveo, informacije koje su objavljene nisu dovele do pokretanja istrage protiv njega, već su samo bile predmet medijskog izveštavanja, te da nije učinjena nikakva šteta u "pravnom saobraćaju".

Lider SSP je istakao da se razlikuju izjave koje su tuženi pojedinci davali u medijima od onog što su govorili u Tužilaštvu.

Tako je, tvrdi Đilas, novinarka Novosti govorila da su izveštaji o Đilasovim bankarskim računima plod višemesečnog rada Istraživačkog tima "Večernjih novosti", dok je u Tužilaštvu izjavila da su im dokumenta dostavljena anonimno.

Đilas smatra da su izveštaji koji su prikazivani u medijima pre šest meseci falsifikat i da stoga oni koji su ih sačinili i objavljivali treba da krivično odgovaraju.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво