Читај ми!

Vučić: Verujem da možemo da budemo pokretačka mašina Evrope u budućnosti

Predsednik Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Sloveniji. Učestvovao je na Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP), u koju je kao pridruženi član SNS primljena 2016. godine, dok će sutra biti učesnik Samita Evropska unija–Zapadni Balkan.

U svojoj izjavi pred samit Vučić je poručio da se kao predsednik Srbije nada da će imati otvorene i iskrene razgovore o svim balkanskim problemima.

"Verujem da to nije samo u vezi sa nama, već je takođe i u vezi sa Evropom i njenom budućnošću, kao i budućnošću svih nacija. I nema boljeg mesta od Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana gde treba da se priča o ovoj temi i svi učesnici treba da budu veoma iskreni u iskazivanju mišljenja o tome šta mislimo o trenutnoj situaciji i da nađemo najbolja rešenja za ceo region, što je i najvažnije u ovom trenutku za ceo Zapadni Balkan", poručio je Vučić.

"Verujem da možemo da budemo pokretačka mašina Evrope u budućnosti, ali pre svega moramo da prevaziđemo probleme. Samit nam u tome može pomoći", naglasio je Vučić.

Vučić je naveo da su na samitu šefova država i vlada iz porodice EPP-a razgovarali o izazovima sa kojima se suočavaju Evropa i svet.

"Otvoreni razgovori o zajedničkim izazovima i jačanju partnerstva EU i Zapadnog Balkana", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je u Sloveniju doputovao danas. Domaćin samita EU–Zapadni Balkan je premijer Slovenije Janez Janša, a skupu će predsedavati predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, koji će, zajedno sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predstavljati EU.

Skupu će prisustvovati lideri svih zemalja članica EU i Zapadnog Balkana – Albanije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije. Učestvovaće i predstavnici institucija iz Prištine, čije je učešće najavljeno pod zvezdicom koja podrazumeva da se ne prejudicira konačni status.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво