Читај ми!

Počelo redovno jesenje zasedanje Skupštine

Poslanici Skupštine Srbije počeli su prvu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja, a tim povodom ispred Doma Narodne skupštine stajala je počasna garda. Na dnevnom redu su izmene i dopune Zakona o privremenom registru punoletnih državljana kojima se isplaćuje novčana pomoć, čime je definisano davanje dodatne jednokratne pomoći od 20 evra u decembru.

Sednica je počela uz intoniranje himne.

Narodna skupština sastaje se u dva redovna zasedanja, jedno počinje prvog radnog dana u martu, a drugo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u oktobru. Redovno zasedanje ne može trajati duže od 90 dana.

Na dnevnom redu su izmene i dopune Zakona o privremenom registru punoletnih državljana kojima se isplaćuje novčana pomoć, čime je definisano davanje dodatne jednokratne pomoći od 20 evra u decembru.

To je deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima, a svako ko je u međuvremenu postao punoletan ili koji se nije prijavio za 30 plus 30 evra, imaće priliku da se prijavi za tu pomoć od 20 evra. Prijava počinje 15. novembra i traje do 30. novembra, a u decembru sledi isplata.

Poslanici će raspravljati i o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji, a osnovna novina jeste uvođenje prelaznog perioda od 1. novembra ove do 30. aprila sledeće godine, u kome će obveznici biti dužni da pređu na novi način fiskalizacije.

Prelazni period, kako su ranije objasnili iz resornog Ministarstva finansija, uveden je na zahtev privrede, kako bi joj se olakšalo prelazak na novi sistem.

Izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koji je takođe na dnevnom redu, između ostalog je predloženo izmirivanja poreskih obaveza obveznicima koji imaju problema sa plaćanjem da ih izmire kroz reprogram.

Pred poslanicima je i Predlog zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini, a predložena rešenja predviđaju preventivne mere zaštite od buke koje se odnose na oblasti planiranja i izgradnje, kao i novčano sankcionisanje ili oduzimanje predmeta kojim je načinjen prekršaj.

Raspravljaće se i o Predlogu zakona o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije i modernizacija železničke pruge Subotica-Horgoš granica sa Mađarskom (Segedin), kao i o Predlogu zakona o izmeni Zakona o muzejskoj delatnosti.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво