Читај ми!

Brnabićeva: Ne pravite buru u čaši vode, svi znaju da sam u Mostaru

Premijerka Srbije Ana Brnabić je tokom posete Mostaru odbacila navode da je namerno zaobišla zvanične institucije i naglasila da se u skladu sa svim protokolima obratila institucijama u Bosni i Hercegovini.

Ana Brnabić je, odgovarajući na pitanje da li je namerno zaobišla zvanične institucije u BiH i "političare u rangu s njenom pozicijom", rekla da svi znaju da je u Mostaru.

"Svi znaju da sam tu, ali ovo je moja jednodnevna poseta srpskoj zajednici i projektima koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Mislim da ne treba praviti buru u čaši vode", istakla je premijerka.

Brnabićeva, koja je obišla Sabornu crkvu u Mostaru i posetila "Prosvjetinu" školu, odbacila je poređenje njene posete i izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koje je iznela Naša stranka iz BiH, a u kontekstu da je ona premijerka hercegovačkih Srba, kao što je Milanović rekao da je predsednik Hrvata u BiH.

"Ne gledam to na taj način. Milanovićeva izjava mi je bila neverovatna i bilo mi je neverovatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz Evropske unije. Ja sam premijerka Srbije i mojoj funkciji postoji pandan u BiH", rekla je Brnabićeva.

Naglasila je da se oseća kao gost, koji je došao da obiđe projekte koji su finansirani iz budžeta Srbije i ocenila da ulaganje u kvalitetniji život bilo koje zajednice, bilo kog naroda u jednoj zemlji doprinosi bogatstvu cele te zemlje.

"Nemam druge pretenzije", poručila je Ana Brnabić.

"Saborna crkva je najvažniji projekat"

Što se tiče podrške srpskoj zajednici u Mostaru, rekla je da je došla da vidi šta je urađeno i šta još treba da se uradi.

Naglasila je da je Saborna crkva najvažniji projekat. "Mi smo do sada donirali skoro dva miliona evra u izgradnju crkve, ostalo je još oko milion evra da sve završimo. Tako da ćemo se truditi da i to finansiramo", rekla je Brnabićeva.

Što se tiče "Prosvjetine" škole, premijerka je rekla da se ona finansira kontinuirano svake godine.

"Danas je kancelarija za informacione tehnologije donirala opremu - laptopove, štampače, kamere i gledali smo šta još možemo da uradimo. To male stvari koje deci mogu mnogo da znače", istakla je Brnabićeva.

Upitana da prokomentariše "Pandorine papire" koji pokazuju da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 stana u Bugarskoj, Ana Brnabić je rekla da je već ranije videla optužbe za 24 stana, kao i odgovore na te optužbe, te da bi morala da vidi šta je novo u tim papirima.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво