Читај ми!

Petković: Mora se saznati istina o nestalima, žrtve zaslužuju mir

Povodom godišnjice pronalaska posmrtnih ostataka petočlane porodice Šutaković iz Đakovice, roditelja i troje maloletne dece koji su svirepo ubijeni, a njihova tela bačena u bunker gde su i pronađena dvadeset godina kasnije, Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručio je da istina o svim nestalima mora da se sazna, da porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir.

Na današnji dan pre dve godine sahranjeni su posmrtni ostaci petočlane porodice Šutaković - oca Nedeljka (63), majke Darinke (58) i tri maloletna sina Aleksandra (17), Đorđa (15) i Radomana (10), koju su pripadnici UČK brutalno pogubili.

Oteti su 12. juna 1999. u Đakovici, a njihovi posmrtni ostaci nađeni su u masovnoj grobnici na lokaciji "Bunker", čak 20 godina posle otmice.

Komisija je utvrdila da su ubijeni egzekucijom, a njihova tela sakrivena su na deponiji da se nikada ne otkrije brutalna istina, objavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na svom Tviter nalogu.

Uz slogan "Da se ne zaboravi", ističe da "zbog Nedeljka, Darinke, Aleksandra, Đorđa i Radomana moramo da saznamo istinu o svim nestalima".

"Zbog njih je dobro što će se otvoriti arhive UČK. 'Bunker' je poslednja lokacija čiju je pretragu omogućila Priština i mi tražimo još devet lokacija. Porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir", napisao je Petković.  

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво