Читај ми!

Selaković se sastao sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji Žofreom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žofreom, saopšteno je iz MSP-a.

Selaković je sagovorniku, kako se navodi u saopštenju, uputio čestitke i poželeo uspešan mandat, dodavši da očekuje nastavak dobre saradnje institucija Srbije sa Delegacijom EU.

Istakao je da je članstvo u EU apsolutni spoljno-politički prioritet i strateško opredeljenje naše zemlje, kao i da Srbija ostaje u potpunosti posvećena reformskom procesu.

Ministar spoljnih poslova je dodao da je Srbija otvorena za nastavak pune saradnje sa EU, njenim institucijama i državama članicama, kao i za intenzivan rad u cilju napretka i ubrzanja pregovaračkog procesa.

Selaković je naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena regionalnoj saradnji, očuvanju stabilnosti i bezbednosti i diplomatskom rešavanju otvorenih pitanja.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, ministar Selaković je istakao da su dijalog i kompromis ključni za postizanje održivog dogovora, ali i podsetio da Priština uporno ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma i ne omogućuje osnivanje Zajednice srpskih opština.

Selaković je ukazao da je neophodno da Priština pristupi primeni svih postignutih dogovora i poručio da očekujemo da Evropska unija, kao garant Briselskog sporazuma, čvrsto insistira na tome.

EU je već duže od dve decenije najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije, rekao je ministar, i dodao da je pomoć koju Srbija dobija od EU ključna za naš reformski proces.

Takođe, ministar je istakao i da je Srbija, u uslovima pandemije, odgovornom politikom ostvarila ekonomsku i finansijsku stabilnost, kao i da statistički parametri pokazuju da je pandemija ostavila manje ekonomske posledice na Srbiju u odnosu na većinu drugih evropskih zemalja.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво