Читај ми!

Drecun: Vlada u Podgorici pokazala da ima snage da odbrani red i mir

Jučerašnji događaji na Cetinju bili su snažan udar na državu Crnu Goru, ali i SPC, rekao je za RTS Milovan Drecun. Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju kaže i da je Priština i pre isteka moratorijuma na lobiranje za priznanje pokazala da ne poštuje Vašingtonski sporazum.

Događaji na Cetinju uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija bili su napad "instruisan od strane bivšeg režima na čelu sa aktuelnim predsednikom Milom Đukanovićem koji umesto da brani državu pokušava da odigra na istu kartu na koju igra već dve decenije, a to je mržnja prema SPC i udar na Srbiju", rekao je za RTS Milovan Drecun.

"Ako je tačno da su neki hteli da i snajperima spreče ustoličenje mitropolita onda to govori koliko je bivši režim spreman daleko da ide", rekao je Drecun.

Jučerašnji čin je pobeda mudrosti, a ne sramotni čin kako to Milo Đukanović kaže, jer je izbegnuta mogućnost sukoba, navodi Drecun. 

"Crnogorska država je pokazala da ima snage da se izbori sa ovakvim tendecijama. Srbija se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore, ali stoji na strani i snažno podržava srpski narod u Crnoj Gori", naglasio je Drecun.

Drecun smatra i da će se politička borba u Crnoj Gori zaoštravati u narednom periodu, ali da je Vlada u Podgorici pokazala da ima snage da odbrani red i mir.

Priština odbacila Vašingtonski sporazum 

Godinu dana je isteklo od moratorijuma na lobiranje Prištine i Beograda koji je bio deo sporazuma potpisanog u Beloj kući.

"Oni su već tražili nova priznanja i podršku međunarodne zajednice za to. Od Beograda je traženo da ispoštuje Vašingtonski sporazum što je i učinjeno, dok Priština odbacuje taj sporazum i videće se kako će Vašington reagovati na to", rekao je Drecun.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара