Читај ми!

Brnabićeva sa šeficom MMF-a u Beogradu o najvažnijim temama novog savetodavnog aranžmana

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa novom šeficom Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Julijom Ustjugovom o predstojećim koracima u okviru novog savetodavnog aranžmana potpisanog sa tom finansijskom institucijom, strukturnim reformama i održavanju makroekonomske i finansijske stabilnosti.

Ana Brnabić je ocenila je da je saradnja sa MMF-om izuzetno važna za Srbiju, za održavanje i potvrđivanje finansijske stabilnosti države, pre svega, u trenutku kada su sve ekonomije sveta pogođene ekonomskom krizom usled pandemije, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Kao prioritetne oblasti koje će predstavljati i najvažnije teme razgovora, pred početak zvanične Misije MMF-a u okviru aranžmana u oktobru ove godine, navedeni su nastavak strukturnih reformi i fiskalna stabilizacija, kao i budžet za narednu godinu.

Šefica Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda istakla je da je makroekonomska situacija u Srbiji ocenjena kao povoljna, i da je u ovom trenutku najvažnija činjenica da je Srbija uspela da očuva ekonomiju i ublaži posledice ekonomske krize, što ne bi bilo moguće bez opsežnih reformi sprovedenih prethodnih godina, dodaje se u saopštenju.

Navela je da Srbija i u okviru novog aranžmana može da očekuje jednaku podršku te institucije, ne samo u sprovođenju daljih reformi, već i tehničke asistencije Kancelarije MMF-a u Beogradu.

Premijerka Brnabić kaže da očekuje da će novi razgovori sa predstavnicima Misije biti jednako uspešni kao i do sada, a novoj šefici Kancelarije MMF-a u Beogradu Juliji Ustjugovoj poželela mnogo uspeha u profesionalnom angažmanu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво