U Hagu se sudi samo Srbima

Komentarišući presudu Naseru Oriću funkcioner Srpske radikalne stranke Zoran Krasić izjavio je, na redovnoj konferenciji za štampu, da je sasvim jasno da Haški tribunal sudi isključivo Srbima, on je kao primer naveo oslobađajuću presudu zapovedniku muslimanskih snaga u Srebrenici Naseru Oriću.

Po toj oslobađajujućoj presudi "proizilazi da je 3.300 Srba - civila ubijenih u Srebrenici ili izvršilo samoubistvo ili su ih pobile srpske snage", rekao je Krasić, koji je član pravnog tima za odbranu Šešelja.

 

Prema njegovim rečima, Haški tribunal uopšte ne brine o istini, već samo o tome kako da osudi što više Srba i okrivi ih za sva dešavanja tokom devedesetih godina prošlog veka na prostorima bivše Jugoslavije.

"I onim političkim snagama koje su se zalagale za produžavanje bombardovanja naše zemlje odgovara da se što veći broj Srba osudi jer uostalom zbog toga su ih ovih sa zapada i instalirali da budu vlast", rekao je Krasić.

Govoreći o suđenju Vojislavu Šešelju, Krasić je rekao da Haški tribunal nije izneo nijedan dokaz za optužnicu protiv lidera radikala Vojislava Šešelja i da on vodi sa 33:0 protiv Tužilaštva, koje je do sada izvelo 33 svedoka.

 Tužilaštvo je oko 50 odsto vremena potrošilo za izvođenje dokaza protiv Šešelja, ali nije utvrdilo ništa, rekao je Krasić.

On je dodao da je delegacija tima za odbranu lidera SRS juče došla iz Haga gde je razgovarala sa Šešeljom o nastavku procesa, ali i o političkim pitanjima, ali da o tome kao njegovi pravni savetnici ne mogu da govore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи