Читај ми!

OEBS zabrinut zbog ometanja Dragice Gašić da se vrati u Đakovicu

Misija OEBS-a u Prištini podržava pravo Dragice Gašić na povratak u Đakovicu i izražava zabrinutost zbog dešavanja kojima se povratak ometa, a posebno zbog obijanja njenog stana u tom gradu.

OEBS je saopštio da je uvek podržavao pravo svih raseljenih lica da se vrate svojim kućama, da je to osnovno ljudsko pravo i da se Misija na Kosovu dosledno angažuje u koordiniranim naporima sa partnerima i zainteresovanim stranama kako bi se stvorili uslovi za to.

"U tom kontekstu, Misija izražava zabrinutost zbog najnovijih dešavanja koja ometaju ostvarivanje ovog prava u Đakovici, posebno zbog provale u stan gđe Dragice Gašić", navodi se u reakciji misije.

OEBS poručuje da su pokušaji zastrašivanja ili uznemiravanja povratnika neprihvatljivi.

"Cenimo posvećenost kosovske policije pružanju bezbednosti povratnicima širom Kosova, a posebno njihove napore u ovom slučaju, za koje se nadamo da će dovesti do brze identifikacije i krivičnog gonjenja počinilaca", zaključuju u Misiji u Prištini.

Petković: Dragici Gašić obezbeđeni lekovi i nova vrata 

Dragici Gašić dopremljeni su lekovi, osnovne životne namirnice, kao i nova vrata umesto polomljenih, objavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na Fejsbuku

"Dragici smo danas isporučili sledovanje insulina za narednih mesec dana i sve neophodne lekove koji su joj ukradeni kada joj je obijen stan. Dragicu je pregledala i naša doktorka Mirjana i ona se oseća dobro, uprkos preživljenom stresu", napisao je Petković.

Dodao je da su Dragici Gašić dopremljene i osnovne životne namirnice koje su joj ukradene, a stigla su i nova vrata umesto polomljenih, dok će sutra stići i preostali nameštaj. 

"Kao što smo i obećali, učinićemo sve da pomognemo našoj jedinoj povratnici u Đakovici, koja je rešena da ostane i opstane na Kosovu i Metohiji, uprkos svemu što proživljava", naveo je Petković. 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво