Читај ми!

Prizren, Srboljuba Veselinovića teretili za nelegalno trošenje struje, iako se odselio pre 50 godina

Srboljub Veselinović saslušan je u Prizrenu i nakon toga oslobođen, jer je utvrđeno da nije odgovaran za navodno nelegalno priključivanje na elektronergetski sistem u tom gradu.

Veselinović (80), je rodom iz Gornjeg Sela kod Prizrena i nakon osmog razreda otišao je iz tog kraja. Na Jarinju su ga juče uhapsili pripadnici kosovske policije i sproveli do Prizrena na saslušanje.

"Ovo mi je neshavtljivo. To ni na filmu čovek ne može da vidi onakav postupak, moje hapšenje. Pokazuju prstom u mene a je ne znam o čemu se radi. Dva diva su me izvela iza auta, rekli izlazi napolje. Na moje pitanje šta se događa, rekli su mi izlazi napolje, bez pitanja", ispričao je Veselinović.

Kosovska policija ga je više sati držala na administrativnom prelazu Jarinje.

U Prizrenu su ga ispitali na osnovu prijave elektroenergteske korporacije, a Veselinović u Prizrenu nije boravio 52 godine, i u Prizrenu nema ni prebivalište ni adresu stanovanja.

"Nije lepo u ovim godinama da se tako postupa sa nama, naročito u ovim godinama", naveo je Veselinović, koji se u Gračanici danas sastao sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.

Petković: Srboljubov primer još jedna zloupotreba prištinskog pravosuđa

Petar Petković je ocenio da je Srboljubov primer "još jedna zloupotreba prištinskog pravosuđa".

"Da li može da se kaže da je u pitanju paradoks ili opet, sa druge strane, kada govorimo o Kosovu i Metohiji nešto što je činjenica, a to je da Srbi stradaju od prištinskog pravosuđa. Između ostalog i tako što se optužuju za stvari koje nisu počinili", rekao je Petković.

Dodao je da se ovim primerom interno raseljenim licima šalje poruka da se ne vraćaju na Kosovo i Metohiju.

"Ako naši ljudi koji su proterani sa svojih vekovnih ognjišta vide kako prolaze Veselinović, Dragica Gašić, Nikola Perić, Ranko Bacić koji je na Petrovdan isprebijan kod Kline - svima je onda jasno zašto je stopa povratka manja od dva odsto. Ovo mora da stane", rekao je Petković.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво