Читај ми!

Petković: Na KiM 85 incidenata u srpskim sredinama u ovoj godini

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je Nikolu Perića iz Gojbulje kraj Vučitrna, koga je grupa Albanaca pretukla početkom jula. Naveo je da je zbog broja incidenata u Gojbulji traženo i od međunarodnih zvaničnika da se brinu o bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji.

Petar Petković izjavio je da se od početka godine u srpskim sredinama na KiM dogodilo 85 incidenata i da se vlast u Beogradu bori da sačuva mir, i da će se truditi i u okviru dijaloga i na sve moguće načine da, pre svega, osvetli težinu problema sa kojima se Srbi na KiM suočavaju.

"Mi ćemo i finansijski i u svakom drugom smislu da pomognemo, kao što činimo i do sada, kako bismo omogućili našem narodu na KiM, posebno južno od Ibra, da imaju život dostojan čoveka u 21. veku", rekao je Petković tokom razgovora sa preostalim Srbima u selima Banjska i Gojbulja kod Vučitrna.

Naveo je da je zbog broja incidenata u Gojbulji traženo i od međunarodnih zvaničnika, KFOR-a i drugih koji treba da obezbeđuju taj prostor da se brinu o bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji i da pojačaju patrole da se ne bi desio slučaj poput prebijanja malog Nikole Perića.

Petković je prilikom posete porodice Nikole Perića rekao da je dečak sada dobro i da kao što o brinu o njemu, brinu o svakom Srbinu, svakom srpskom detetu.

"Jer naša deca na KiM su budućnost opstanka i ostanka našeg naroda", rekao je Petković.

Nikolu Perića, dečaka od 13 godina, pretukla je grupa Albanaca pre izvesnog vremena u Gojbulji.

"Do današnjeg dana taj broj se i povećao na 85 incidenata koji se dešavaju i koji su upereni protiv srpskog naroda na KiM. Postoji zabrinitost za bezbednost našeg naroda u srpskim sredinama na KiM, s obzirom na to da Aljbin Kurti nije želeo da se saglasi sa predlogom EU da se obe strane suzdrže od akcija koje bi dovele do destabilizacije na terenu", rekao je Petković.

Nilkola Perić je preneo da mu nije mi svejedno da izađe iz kuće da igra fudbal, da izađe na ulicu.

"Meni ni ranije nije bilo svejedno, a posebno sada nakon prebijanja. Pre desetak dana su mi bacili petarde ovde i tada sam se uplašio", preneo je Nikola.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи