Читај ми!

Stefanović: Saradnja sa Egiptom izuzetno važna za Srbiju

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je egipatsku fabriku tenkova "200" nadomak Kaira, Međunarodni medicinski centar i jedinicu "777" snaga za specijalne operacije, čime je završio trodnevnu zvaničnu posetu Egipatu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nebojša Stefanović je kao izuzetno povoljne ocenio razgovore sa egipatskim zvaničnicima i zahvalio egipatskom kolegi Muhamedu Ahmedu Zakiju na veličanstvenom dočeku, navodi se u saopštenju.

"Imao sam priliku da u vojnom industrijskom kompleksu vidim kakve su mogućnosti egipatske vojne industrije i šta je ono što njihova industrija može da radi zajedno sa nama. Razgovarali smo o konkretnim projektima u kojima ćemo moći zajednički da razvijamo neka moderna oruđa budućnosti, ali istovremeno da vidimo šta je to što naša vojna industrija može da uradi za egipatsku vojsku", naveo je Stefanović. 

Osvrnuo se i na posetu Međunarodnom medicinskom centru i istakao da je saradnja sa Egiptom u oblasti vojnog zdravstva veoma važna za Srbiju.
 
"Kroz Memorandum koji smo potpisali sa egipatskim Ministarstvom odbrane imaćemo priliku da u narednom periodu razvijamo i ovu vrstu saradnje", istakao je.

Govoreći o poseti specijalnoj jedinici "777", Stefanović je pohvalio njihovu spremnost i obučenost i naveo da se razgovaralo o mogućem zajedničkom uvežbavanju naših snaga.

"Imali smo priliku da u specijalnoj jedinici Egipatske vojske vidimo kakvi su njihovi specijalci, da vidimo njihove taktike, njihovu obučenost, kao i tehniku, oruđe i oružje koje koriste, ali istovremeno da razgovaramo o mogućem zajedničkom uvežbavanju naših snaga", dodao je Stefanović.  

Ocenio je da je saradnja sa Egipatom od izuzetne važnosti za Srbiju, navodi se u saopštenju.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи