Читај ми!

Završena druga runda međustranačkog dijaloga, evroparlamentarci ponovo u Beogradu u septembru

Posle druge runde međustranačkog dijaloga jedan od zaključaka je da će se na osnovu svega što je rečeno pripremiti predlog mera a sledeći sastanak sa evroparlamentarcima treba da bude održzan 17. i 18. septembra, rekao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je rekao da bi predloge mera učesnici trebalo da rasprave do 1. septembra i da do tada dostave svoje primedbe.

"Važno je da predlozi budu realistični, prihvatljivi, ostvarivi i održivi i ukoliko se tako budemo ponašali mislim da ćemo ostvariti glavni zadatak da svi izađu na izbore, da se time ne pruža nikome alibi da baca ljagu na Srbiju i da time dovodi u pitanje sve rezultate koje je Srbija ostavrila u proteklim godinama", istakao je predsednik Skupštine.

Evropska poslanica Tanja Fajon rekla je da je tokom dvodnevnog sastanka bila dobra i ohrabrujuća atmosfera, da su razgovori bili iskreni i konstrukivni i da je cilj posrednika da se poboljšaju uslovi za izbore, te da se da podrška Srbiji na evropskom putu.

Navela je da je bila duga rasprava oko slobode medija i da je to sigurno veliki izazov, ali je istakla da je bilo i puno konkretnih predloga i da će se napraviti takav dokument koji će doprineti tom cilju.

Fajon je kazala da je važno biti što više realističan i dodala da svi treba da znaju da su evroposlanici veliki prijatelji Srbije i da im je važno da zemlja napreduje ka EU.

"Očekujem da ćemo u julu i avgustu raditi i imati konkretne rezultate, a za sada je atmosfera ohrabrujuća", rekla je Fajon.

Evroposlanik Vladimir Bilčik izrazio je nadu da neće biti bojkota izbora, navodeći da pomaka u razgovorima ima.

"Imali smo otvorene, iskrene, ali zaista konstruktivne razgovore, uspeli smo da se složimo oko zajedničkih zaključaka", rekao je Bilčik.

Bivši evropski poslanik Knut Flekenštajn ocenio je da postojanje dva paralelna stranačka dijaloga ne predstavlja problem, jer se razgovara o istim pitanjima.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво