Читај ми!

Dačić sa Palmerom: Odnosi sa SAD značajno unapređeni, nastojaću da jačam veze sa Kongresom

Predsednik Skupštine Ivica Dačić razgovarao je sa specijalnim predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, koji je podvukao da SAD žele da se pronađu kompromisno rešenje za kosovsko pitanje i da ne nameravaju da vrši pritisak na strane u dijalogu.

Na sastanku Ivice Dačića i Metjua Palmera, razgovarano je i o sastancima koje je američki zvaničnik imao tokom boravka u Prištini i istaknuto da SAD pruža punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima, saopšteno je iz Kabineta predsednika Skupštine.

Dačić je rekao da su odnosi SAD i Srbije značajno unapređeni prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju.

"Kao predsednik Narodne skupštine nastojaću da jačam veze sa Senatom i Kongresom SAD", rekao je Dačić i podvukao važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na visokom nivou.

Na interesovanje Metjua Palmera, razgovarano je i o prioritetima rada Narodne skupštine, a Dačić je istakao snažnu rešenost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge Narodne skupštine i unapređenju njenog rada.

Informisao je sagovornika o procesu ustavnih reformi koji je u toku. Takođe, obavestio ga je i o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta, navodi se u saopštenju.

Metju Palmer boravi u višednevnoj poseti Srbiji, a juče se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво