Читај ми!

Vučić sa Lajčakom i Palmerom: Uskoro nastavak dijaloga sa Prištinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

"Dobar razgovor sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom", napisao je predsednik na Instagramu.

Naveo je da će uskoro biti nastavljen dijalog sa Prištinom, dodajući da veruje u mogućnost postizanja kompromisnog rešenja.

Nakon sastanka nije bilo izjava za medije, a razgovor predsednika Srbije sa evropskim i američkim zvaničnikom nastavljen je na večeri, saznaje Tanjug.

Prema informacijama Tanjuga, specijalni predstavnici EU, odnosno SAD, sastaće se sutra pre podne i sa patrijarhom Porfirijem.

Patrijarh će, u odvojenim susretima, razgovarati prvo sa Miroslavom Lajčakom, a zatim i sa Palmerom.

Kako je najavljeno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Lajčak i Palmer sastaće se sutra i sa direktorom Kancelarije Petrom Petkovićem.

Ranije danas sa Palmerom se sastala i predsednica Vlade Ana Brnabić, kao i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Lajčak i Palmer došli su u Beograd nakon posete Prištini gde su se, između ostalog, sastali i sa premijerom Aljbinom Kurtijem koji je rekao da će se ovog meseca sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kako bi razgovarao "o predstojećem, a ne o nastavku prethodnog dijaloga". 

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво